onze mensen

 

Jan Gerrit Kroon

Sinds 1994 ben ik werkzaam in de juridische praktijk. Als advocaat heb ik de fijne kneepjes van het vak leren kennen bij diverse gerenommeerde kantoren, steeds gericht op ICT- en arbeidsrecht. In 2005 heb ik dit kantoor opgericht. Hier combineer ik mijn juridische ervaring en bedrijfskundige achtergrond. Hierdoor heb ik de juiste feeling met organisatieprocessen en de betekenis van cijfers. Vraagstukken plaats ik daarmee in een breder perspectief voor de beste oplossing. Dat geeft een voorsprong in kwaliteit en snelheid!

Omdat de juridische toolbox van essentieel belang blijft heb ik de Grotius specialisatie Informaticarecht en de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) van de Erasmus Universiteit gevolgd. Daarnaast ben ik lid van de Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten (VAAN) en actief in verschillende netwerken en adviesorganen. Ook besteed ik veel aandacht aan het delen van kennis, binnen kantoor én met klanten.

Mijn grootste passie naast het werk is zeilen. Tegenwoordig weer dicht bij huis, maar van 2002 tot en met 2004 ben ik met mijn vrouw de wereld rond gezeild (www.pinical.nl).

Specialisaties:

 • Reorganisaties, CAO-recht, pensioenrecht, advies arbeidsvoorwaarden, Ontslag (statutaire) directie en hoger management.
 • Winkelketens, detacheringsbranche, financiële dienstverleners,bedrijven met een DGA

 

Emilie van Empel

Na jarenlange ervaring in managementfuncties heb ik gekozen voor een carrière in de advocatuur. Dit geeft een optimale mogelijkheid om alle verworven kennis en ervaring in te zetten voor klanten. Als advocaat (beëdigd in 1988) richt ik mij specifiek op het ondernemingsrecht. Op dit vlak heb ik gewerkt bij een drietal advocatenkantoren, waaronder een eigen kantoor. Sinds 2006 ben ik associé bij Kroon + Partners. Een no-nonsense aanpak van zaken, waarbij vooral rekening wordt gehouden met een heldere strategische keuze, is kenmerkend in mijn manier van werken.

Naast een rechtenstudie heb ik in de VS een MBA studie gedaan (UCI) en tevens een opleiding bij de rechterlijke macht gevolgd. Ik heb verschillende bestuurstaken vervuld en vanaf midden jaren ’90 diverse functies – bij profit- en non-profitorganisaties – als interim ‘corporate legal advisor’ bekleed.

Binnen de Nederlandse Orde van Advocaten en de Bredase Balie zet ik mij al vele jaren actief in voor meerdere (bestuurs)functies. Sinds eind 2010 ben ik deken van de Orde van Advocaten in het arrondissement Breda.

 

Jurgen van Asten

In het advocatenvak (beëdigd in 1993) ben ik gepokt en gemazeld met als specialisaties het ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Ik ben helemaal thuis in alle zaken rondom commerciële contracten, allerhande arbeidsrechtelijke zaken en advisering over bijzondere bedingen zoals concurrentie en geheimhouding. Daarnaast ondersteun ik geregeld internationale onderhandelingen en procedures.

Geheel in de kwalitatieve lijn van Kroon + Partners heb ik zowel de postacademische specialisatie opleiding Arbeidsrecht als 'nationaal en Internationaal contracteren' gevolgd. Regelmatig geef ik voorlichting en cursussen bij klanten in het bedrijfsleven. Daarnaast ben ik lid van de Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten (VAAN).

Specialisaties:

 • Commerciële contracten, internationale zaken, incasso grote vorderingen, ontslag, overgang onderneming.
 • Handelsondernemingen, productiebedrijven, ICT-ondernemingen, familiebedrijven.


Marieke Koeton

Na mijn studie Nederlands Recht ben ik direct aan de slag gegaan in de advocatuur. Als advocaat (beëdigd in 2006) heb ik gewerkt bij een middelgroot kantoor en vervolgens de stap gemaakt naar Kroon + Partners. De no-nonsense aanpak, met een scherp oog voor professionaliteit, passen uitstekend bij mij en mijn aanpak.

Mijn specialisatie ligt op het vlak van arbeidsrecht en verbintenissenrecht. In de dagelijkse praktijk sta ik zowel werkgevers als werknemers bij in tal van juridische zaken. Daarbij wil ik snel duidelijkheid geven over onder andere aanpak, juridische kaders en kosten, zodat de klant weet waar hij of zij aan toe is. Los daarvan vind ik een prettig, persoonlijk contact erg belangrijk.

Buiten werktijden geniet ik van mijn gezin en vrienden. Als sportliefhebber ben ik daarnaast graag actief met hockey en skiën.

Specialisaties:

 • Onderhandeling ontslagvergoeding, advies over arbeidsongeschikte werknemers, concurrentiebedingen.
 • Middelgrote ondernemingen, non-profit instellingen, middenmanagement.
Marjoleine van Dooren

Tijdens mijn rechtenstudie heb ik mij gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht en collectieve massaschade. Daarnaast ben ik al langer bekend met het reilen en zeilen in de advocatuur. Hierdoor ben ik thuis in alle vlakken van het arbeids- en ondernemingsrecht en met complexe schade- en aansprakelijkheidsvraagstukken.

Gedrevenheid en enthousiasme karakteriseren mijn aanpak en ik ben gewend zaken in een breder perspectief te plaatsen. Bij juridische vraagstukken zijn er vrijwel altijd meer factoren van belang dan alleen het wetboek of de rechter. Tijdens mijn internationale stage op Sicilië heb ik de gelegenheid gehad om over de Nederlandse rechtsgrenzen te kijken en het recht in een internationale setting te plaatsen.

Springsport, zeilen, windsurfen: ik geniet van sportieve activiteiten. Daarnaast hebben verre reizen en het ontdekken van bijzondere culturen mijn speciale interesse.

Specialisaties:

 • Algemene voorwaarden, aansprakelijkheidsrecht, opstellen arbeidscontracten.
 • Kleine ondernemingen, starters, particulieren.Barbara Hofman

Barbara Hofman is sinds 2009 als wetenschappelijk medewerker verbonden aan ons kantoor. Na haar studie heeft zij gewerkt bij een grote rechtshulpverlener. Sinds 2006 is Barbara als promovendus verbonden aan de Universiteit van Tilburg, Departement Sociaal Recht en Sociale Politiek, waar zij begin 2010 promoveert. Zie hier voor haar specialisaties.
Wendy Charko

Mijn juridische carrière is al tijdens mijn studie Nederlands Recht begonnen als stagiaire bij Kroon + Partners. Tijdens deze periode bleek al snel dat arbeids- en ondernemingsrecht uitstekend passen bij mijn betrokken en strategische aanpak. Hoewel ik strafrechtelijk ben afgestudeerd, heb ik tijdens mijn studie welbewust de keuze gemaakt om privaatrechtelijke vakken, zoals aansprakelijkheidsrecht, te volgen. Als advocaat (beëdigd in 2011) richt ik mij nu volledig op arbeids- en ondernemingsrecht.

Naast de algemene praktijk van arbeidsrechtelijke zaken en vraagstukken binnen het ondernemingsrecht, richt ik mij ook op het incasseren van geldvorderingen. Door doelgericht en volhardend te werken bereik ik het maximale voor onze klanten. Dat geeft een goed gevoel.

Mijn ontspanning vind ik in lezen en films kijken. Daarnaast reis ik graag naar verre landen in bijvoorbeeld het Caribisch gebied en Amerika.

Specialisaties:

 • Incasso, werknemers-ontslagzaken, procedures.
 • Commerciële dienstverleners, werknemers, MKB.Mr. S. (Simone) Fijneman

Na mijn studie Nederlands recht ben ik jarenlang werkzaam geweest bij de rechterlijke macht. In diverse functies heb ik ruime ervaring opgedaan met het schrijven van juridische documenten. In het kader van een opleiding tot rechter werk ik op dit moment als advocaat (beëdigd in 2011) bij Kroon + Partners advocaten. Met plezier en enthousiasme bekijk ik hier het juridisch werkveld ‘aan de andere kant van de tafel’.


Mijn specialisatie ligt in het verbintenissenrecht, arbeidsrecht en huurrecht. Doordat ik veel te maken heb gehad met – veelal – complexe vraagstukken, heb ik mij een systematische en analytische manier van werken eigen gemaakt. De praktijkgerichte aanpak binnen dit advocatenkantoor sluit uitstekend aan bij mijn kijk op de benadering van juridische casussen.

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn gezin. Daarnaast houd ik erg van lezen en ben ik graag creatief bezig.

Specialisaties:

 • Concurrentie- en relatiebedingen, commerciële contracten, arbeidsovereenkomsten, CAO-recht.
 • Kleine en middelgrote ondernemingen.